top of page
ozerlife

Taş Bahçe Duvarı Yapımı ve Taş Duvar Fiyatları

Güncelleme tarihi: 23 Haz

Bu yazımızda müstakil evinizin çevresine yaptırabileceğiniz taştan bir bahçe duvarının öğelerini ve yapım aşamalarını açıklamaya çalışacağız.

Bizim de yakıştırdığımız ve tavsiye ettiğimiz gibi müşterilerimiz genelde bahçe duvarı yaptırırken moloz desenli bir bahçe duvarı istediklerini bize bildiriyorlar.

Bahçe duvarının temel bileşenleri:
  • Temel Yapımı

  • Duvarın Yapımı

  • Baba Yapımı

  • Duvar Küpeştesi ve Baba Şapkalarının Yerine Koyulması

  • Derz Yapımı


Tamamlanmış bir örnek..
Bu bileşenleri yapılış sırasına göre yukarıya görüyorsunuz. Şimdi bunları sıraya göre açıklayalım.

Temel, duvarın yüksekliğine, taşıyacağı yüke ve duvarın oturacağı zeminin yoğunluğuna göre boyutlanır. Eğer sonradan doldurulmuş ve iyi sıkıştırılmamış bir zeminin üzerine bir duvar yapılıyorsa duvarı uzun yıllar taşıyacak sağlam bir temel gerekiyor.

Örneğin ortalama 1,5m yüksekliğinde bir duvar için yarım metre derinlikle bir temel normal bir zemin için fazlasıyla yeterlidir. (taşıyıcı-istinat duvarları hariç)

Aşağıdaki fotoğrafta temel betonu ve drenaj borusu yerleştirilmesini gösterdik.

Taşı Balyoz ile kırılmış ve temeli yapılmış bahçe duvarına, taşlar çekiçlenir ve özenle duvar örülür. Duvar, belirlenmiş yüksekliğe çıktığı kotta tesviyeye getirilir.

Üçüncü aşama olan duvar babalarının yapımını isteğe bağlı olarak yapsak ta duvarın bütünlüğünün sağlanması ve duvar üstüne gelecek olan metal çitlerin, ferforjelerin mukavemeti ve de estetik açıdan güzel görüntü sağladığı için çoğunlukla tercih edilir.

Duvarı dış etmenlerden korumak için bitimine küpeşte yapılır böylece yağan yağmur duvardan uzaklaşır ve bahçe duvarımız sağlamlığını korur. Küpeşte, duvarda kullanılan taşa göre, blok tuğladan yapılabildiği gibi taş kesim fabrikalarımızdan duvarınıza göre pürüzsüz olarak kesilebilir. Tüm bunlar baba şapkaları için de geçerlidir. Babalar sayı ve sıraya göre taş duvar fiyatlarına eklenir

Gelelim son aşama olan derz yapımına. Bu aşama tamamen müşterimizin isteğine göre yapılır. Mükemmel bir taş işçiliği yapılmış bir bahçe duvarında derz yapımına gerek kalmayıp orijinal bırakılması yönünde tavsiye de bulunur ancak müşterimizin isteğine göre derz işlemini başarı ile tamamlanır. Bu işlem taş duvar fiyatlarına sonradan dahil edilir.
Bize ulaşarak yaptırmak istediğiniz taş duvar fiyatlarını alabilirsiniz. Sayfamızda bulunan fiyat formunu doldurmanız yeterli

Eğer gerekli malzemeye sahipseniz bizden taş duvar işçilik fiyatları da alabilirsiniz.


Taş Duvar Fiyatları

Bizimle iletişime geçip istediğiniz duvarı ve arazi hakkında bilgiler verdikten sonra araziyi incelemek ve nihai fiyat teklifini vermek için yapılacak işi yerinde görmek için bizi davet edebilirsiniz.

Bahçe duvarı metrekare fiyatları genelde tek yüzlü ölçülür. Size vereceğimiz fiyat sadece duvar yapımı içindir ayrıca baba yapımı, küpeşte yapımı ve derz yapımı isteğinize göre artı fiyat verilerek yapılacaktır.

unutmayınız ki taş işçiliği ile fiyat doğru orantılıdır.


TEŞEKKÜRLER...


Gayrimenkul Geliştirme Uzmanı -Orhan ÖZER

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page